Seturi complete garduri electrice animale

Pe scurt despre montarea si functionarea gardului electric !

Acesta este un aparat care permite transformarea energiei electrice furnizata de o retea electrica, sau de un acumulator cu sau fara panou solar, pentru a o restitui sub forma de impulsuri. Aceste impulsuri sunt cuprinse intre 4000 si 15000 Volti dupa model, si sunt transmise maxim o data pe secunda in firul electric destinat imprejmuirii.

Este nevoie de urmatoarele componente:
generator de impulsuri (se alege in functie de suprafata care se va inchide)
conductori (firele sau benzile prin care circula curentul emis de aparat – generator.Cu cat firul este mai bun conductor, cu atat energia in jouli transportata va fi mai mare si va putea fi adaptat unor lungimi mai mari si aparate mai puternice)
– stalpii gardului (inaltime variabila in functie de animalul ingradit – la vite, cai se poate merge pe un singur fir (conductor) la 90 – 120 cm, pentru oi, capre, caini sau alte animale de talie mica se merge de regula pe 2-3 fire (conductori). De regula stalpii sunt amplasati la 3-4 sau chiar 5 metri unul de celalat.
izolatori (toti izolatorii au acelasi rol, de a izola mai bine firul care transporta energia in raport cu pamantul, sau cu suportul infipt in pamant, lipsa izolatorilor putand provoca importante pierderi de energie. Curentul va fi recirculat in aparatul de gard electric si animalul care vine in contact cu firul nu va simti nimic)
– optional gasiti in oferta noastra stalpi din plastic pentru garduri electrice cu inaltimea de 105 cm. Acesti stalpi sunt usor de folosit si montat, nu mai aveti nevoie de izolatori (au izolatorii integrati din constructie)
– impamantare gard electric (calitatea barei de impamantare este un factor important, fiindca electricitatea circula inapoi in aparat trecand prin corpul animalului atunci cand acesta atinge firul. Un pamant rau conductor va impiedica electricitatea sa treaca prin corpul animalului. Barile de impamantare trebuie instalate cu grija in cel mai umed loc posibil. Sunt necesare mai multe bare de impamantare, la distante de 1 metru, atunci cand se folosesc aparate puternice.
manerul de poarta (deschide un punct de trecere permitand intrarea in imprejmuire prin actionarea manerului izolat, fara riscul de a primi un soc electric. Aparatul ramane pe mai departe in functiune si animalele sunt inchise in timp ce puteti intra si iesi din imprejmuire ori de cate ori doriti. Manerele de poarta sunt moduri rapide de a inchide si deschide o imprejmuire.

Se arată toate cele 15 rezultate