Garduri electrice

Pe scurt despre montarea si functionarea gardului electric !

Acesta este un aparat care permite transformarea energiei electrice furnizata de o retea electrica, sau de un acumulator cu sau fara panou solar, pentru a o restitui sub forma de impulsuri. Aceste impulsuri sunt cuprinse intre 4000 si 15000 V si sunt transmise aproximativ o data pe secunda in firul electric destinat imprejmuirii.

Este nevoie de urmatoarele componente:
– generator de impulsuri (se alege in functie de suprafata care se va inchide)
– conductori (firele sau benzile prin care circula curentul emis de aparat – generator. Cu cat firul este mai bun conductor, cu atat energia aparatului va fi mai eficienta pe distantele lungi).
– stalpii gardului (inaltime variabila in functie de: – la vite, cai se poate merge pe un singur fir (conductor) la 90 – 120 cm, pentru oi, capre, caini sau alte animale de talie mica / medie se merge de regula pe 2-3 fire (conductori). De regula stalpii sunt amplasati lao distanta de  5 -10 metri unul de celalat.

– optional gasiti in oferta noastra stalpi din plastic pentru garduri electrice cu inaltimea de 105 cm. Acesti stalpi sunt usor de folosit si montat, nu mai aveti nevoie de izolatori (au izolatorii integrati din constructie)
– izolatori (izoleaza  firul care transporta energia in raport cu pamantul, lipsa izolatorilor putand provoca importante pierderi de energie.

– impamantarea gard electric (calitatea impamantarii determina functionarea corecta a generatorului de impulsuri. Barele de impamantare trebuie instalate in cel mai umed loc posibil. Sunt necesare mai multe bare de impamantare, la distante de 1 metru, atunci cand se folosesc aparate puternice. O impamantare efectuata necorespunzator duce la nefunctionarea aparatului de gard electric, chiar la defectarea lui !
– manerul de poarta sau poarta pentru garduri electrice (asigura intrarea in perimetru prin actionarea manerului izolat, fara riscul de a primi un soc electric. Manerele de poarta sunt moduri rapide de a inchide si deschide o imprejmuire.

Sa descretim putin fruntea, inainte de a intra in oferta 🙂

Afișez 1–16 din 105 rezultate