Avantajele instalarii unui gard electric
Noutati RoFerme

Avantajele utilizarii gardurilor electrice

Gardurile electrice reprezintă o metodă alternativă de îngrădire, modalitate care oferă următoarele beneficii:

  1. COST SCĂZUT

Un gard electric poate îndeplini aceleași sarcini ca și un gard convențional iar pentru ridicarea lui se vor utiliza mult mai puține materiale

  1. UȘOR DE CONSTRUIT

Conductorii (sârmele) necesari pentru funcționarea lui sunt mult mai subțiri și mai ușori decît cei clasici ceea ce face posibilă o instalare mult mai rapidă – mai ales pe un teren dificil. De asemenea, construcția per ansamblu este mult mai ușoară.

  1. DURATĂ DE VIAȚĂ EXTINSĂ

Gardurile electrice nu sunt supuse la aceleași solicitări fizice din partea animalelor ca și gardurile clasice și, prin urmare, ele vor rezista mai mult în timp. Durata de viață a gardurilor clasice poate fi prelungită prin instalarea în paralel a unor garduri electrice.

  1. UTILIZARE GENERALĂ

Gardurile electrice pot fi modificate fără costuri considerabile, în funcție de animalul/pasărea care se dorește a se îngrădi. De asemenea, vor fi descurajate și animalele care doresc să intre în perimetrul gardului.

  1. FLEXIBILITATE

Este cea mai simplă modalitate de a diviza o parcelă pentru un pășunat controlat sau pentru o împărțire pe diverse categorii.

  1. ÎNTREȚINERE UȘOARĂ

Odată ce gardul electric a fost instalat corect, întreținerea lui nu va cere mult efort chiar dacă aceasta este puțin diferită de întreținerea unui gard convențional.

  1. DAUNE MINORE

Șocul de la gardul electric nu produce nicio afecțiune psihică pentru animale. Dacă turma de animale va fi forțată să treacă prin gard, ea va fi mai puțin afectată decât dacă ele ar fi forțate să treacă printr-un gard convențional.

Related posts

Leave a Comment