Pasari

Creșterea găinilor de curte pe timpul sezonului rece

    Pe timpul  iernii, un crescător  de păsări, are la dispoziție mai multe alegeri simple pentru ca păsările din gospodăria proprie să fie în siguranță și să rămână productive.

Hrăniți-vă bine păsările!  Pentru lunile de iarnă, luați în considerare asigurarea  accesului liber la hrană . Profitați de faptul că după perioada de recoltare, prețurile acestora sunt cele mai scăzute. Păsările își vor ajusta rata lor de consum în funcție de temperatura exterioară. O altă opțiune este de a da cereale care oferă mai multă energie. De exemplu, seminte de porumb sau floarea soarelui care ajuta la satisfacerea nevoilor calorice crescute de-a lungul sezonului rece. O tactică bună este ca păsările să fie hrănite  seara pentru ca o parte din energia obținută să fie folosită pe parcursul nopții pentru încălzire.

Accesul la apă este extrem de important. Toate animalele trebuie să aibă acces la o sursă permanentă si curată de apă pentru a supraviețui. În timpul sezonului rece  este mai dificilă păstrarea apei din adăpători fără ca aceasta să înghețe.  Dacă nu aveți adăpători încălzite electric , atunci procurați-vă două adăpători din aluminiu sau cauciuc. Aceste adăpători nu se crapă dacă apa îngheață în ele și pot fi schimbate alternativ atunci când apa îngheață în cea păstrată în exterior.

Un adăpost bine lumina susține producția de ouă. Luați în considerare izolarea ferestrelor , dacă acestea există. Menținerea zilnică pe o perioadă cât mai lung posibilă a luminii din adăpost  va maximiza producția de ouă în lunile de iarnă. Iluminarea artificială, ideal 16 ore de lumină din 24, va conduce la un rezultat maxim. Ideal este ca lumina să se aprindă automat în miez de noapte și să se stingă pe perioada zilei, atunci cand există lumină naturală.

Ventilația este importantă. Este necesară ventilația adecvată a adăpostului pentru a minimiza exces de umiditate, care poate conduce la probleme respiratorii și apariția mucegaiului.

Izolarea cuibarului. Prin păstrarea un strat gros de așternut, până la un picior în profunzime, cuibarul va reprezenta un mediu confortabil și călduros pentru păsări. Întrețineți săptămânal așternutul și completați cu paie dacă este nevoie. Paiele reprezintă cea mai accesibilă, economică și bună izolație.

Păsările active sunt păsări fericit. Permitându-le păsărilor să se fie mereu ocupate cu căutarea hranei,  le veți feri de activități cum ar fi ciugulitul reciproc. Împrăștiați în adăpost  porumb sau floarea soarelui pe timpul serii pentru a le ține ocupate cu găsirea acestor premii. Puteți lua în considerare și suspendarea unui premiu ( ex. varză)  în adăpost pentru a menține păsările ocupate.

Sfaturi pentru creșterea găinilor de curte în timpul iernii2