Noutati RoFerme

Mori manuale pentru cereale

    Mi-a luat mai mult timp să mă documentez dar am ajuns la concluzia că toate morile manuale care costă mai puțin de 1500 lei se comportă mai mult ca niște jucării. Pentru a măcina cerealele, aceste mori sunt dotate cu niște roți mici de măcinare, fabricate din oțel, fontă sau chiar ceramică fiind foarte dificil să obții o făină fină cu ajutorul lor. În plus, multe dintre morile manuale nu își păstrează fiabilitatea decât o perioadă scurtă de timp. Dacă doriți să obțineți propria făină prin măcinare, veți economisi bani și timp doar dacă lăsați la o parte toate produsele ieftine. O moară manuală serioasă trebuie să aibă următoarele calități:

[space]

  • Morile „serioase” au pietre „serioase” – fabricate din oțel de rezistență înaltă pentru scule, cu un diametru mai mare de 12, 5 cm. Aceste pietre masive absorb căldura generată în timpul măcinării și ajută la menținerea rece a făinii pentru a nu degrada uleiurile naturale din compoziția bobului. Dimensiunea pietrei oferă o suprafață de contact mai mare și astfel măcinarea se realizează mult mai rapid. De exemplu, o moară care are o piatră cu un diametru de 15 cm va măcina cu aproximativ 55% mai multă făină pe unitatea de timp decât o moară care are o piatră cu diametrul de 10 cm.
  • Sunt prevăzute pentru acționare cu un volant mare prevăzut cu un mâner confortabil. Diametrul volantului (sau lungimea barei care ține mânerul) determină lungimea brațului pentru forță. Cu cât brațul este mai lung cu atât este mai ușor de acționat moara. De asemenea, dacă volantul este greu, inerția lui vă va ajuta la măcinarea unor cereale dure cum sunt porumbul sau grâul.
  • Au rezervoare mari pentru cereale, rezervoare la care nu este nevoie reumplerea de mai multe în timpul procesului de măcinare.
  • Morile manuale trebuie să aibă bride de prindere rapidă pentru activități/locuri temporare dar, de asemenea, trebuie să fie prevăzută cu posibilități de fixare permanentă (în partea de jos) în cazul unui volum mai mare de făină măcinată.
  • În plus, morile „serioase” sunt fabricate de către producători cu tradiție care au reușit în timp să elimine pe parcurs majoritatea problemelor de fabricație apărute.

    În concluzie, morile „serioase”, macină cu adevărat și vă vor ține o veșnicie. Aceste mori pot transforma bobul dur de cereală într-o făină fină de calitate, mult mai ușor și mai rapid decât morile de jucărie.

    Cunosc doar trei morile „serioase” și vă rog să completați și d-voastră dacă cunoașteți mai multe astfel de mori care sunt cu adevărat performante și merită o investiție în ele.

 

Related posts

Leave a Comment