Agricultura

Schema de ajutor pentru micii fermieri

    Din 2015 fermierii vor avea posibilitatea de a opta pentru schema de ajutor pentru micii fermieri, schemă care va regrupa într-o singură sumă forfetară toate plățile directe pentru aproximativ 2,3 milioane de ferme eligibile. Suportul nu trebuie să depășește 1 250 € .

 

    Rezoluția Parlamentului European referitoare la viitorul exploatațiilor agricole de mici dimensiuni subliniază rolul fermelor mici în conservarea mediului rural și a biodiversității în Europa precum și rolul acestora în păstrarea tradițiilor locale de producție și a produselor tradiționale, a oferirii unui mijloc de trai pentru milioane de europeni . Acesta subliniază, de asemenea, dificultățile de stabilire a unei singure definiții universală a ceea ce reprezintă o fermă mică.

    O fermă mică a fost definit ca fiind o formă de organizare având fie o suprafață mai mică de 5 hectare fie având o putere economică mai mică de 25 000 euro. Este normal ca după această descriere, statisticile privind fermele mici să varieze foarte mult. În funcție de crieterii economice există aproximativ 3 milioane de ferme și 20 de milioane de lucrători sau dacă luăm criterii fizice, există mai mult de 8 milioane de ferme și aproximativ 16 milioane de lucrători.

Într-un articol viitor vom prezenta situația fermelor mici existente la nivel european.

[space]

Sursa: European Parliamentary Research Service (http://epthinktank.eu/2014/04/24/small-farms/)

Related posts

Leave a Comment